Strudel
z jabłkami i czekoladą.
Produkty:
- ciasto
francuskie 1op. z Biedronki,
- 4 średnie
jabłka kwaśne lub słodkie, wedle uznania,
- około
10 kostek gorzkiej czekolady,
- 1
jajo
- przyprawy;
cukier brązowy, cukier waniliowy, goździki, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa.
Nadzienie z jabłek układam na cieście i zwijam w wałek,(tak jak widać na zdjęciu).
Rogi zagniatam i chowam pod spód ciasta.
Zawiniętego strudla nacinam nożem w poprzek (patrz na zdjęcie).
Układam moje ciastko na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Smaruje roztrzepanym jajkiem aby po upieczeniu wierzch ciasta był bardzo chrupiący.
Ciasto wkładam do rozgrzanego piekarnika 180 stop. Na 20-25min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz